Excel foutcodes

Binnen Excel komen verschillende foutcodes voor 

Excel foutmeldingen

De betekenis van deze codes is als volgt

#N/B   Niet Beschikbaar Er ontbreken gegevens. Er is een onjuiste waarde opgegeven voor het argument zoekwaarde in de werkbladfunctie HORIZ.ZOEKEN, ZOEKEN, VERGELIJKEN of VERT.ZOEKEN. Er zijn een of meer vereiste argumenten weggelaten in een ingebouwde of aangepaste werkbladfunctie. 
 #WAARDE Er is een verkeerd argument gebruikt in een functie die een numeriek argument vereist. De fout #WAARDE! wordt in Excel weergegeven wanneer een formule lege cellen bevat of cellen met verschillende of onjuiste gegevenstypen (tekst en numerieke waarden).
 #VERW   Cellen waarnaar in andere formules wordt verwezen zijn verwijderd of over cellen waarnaar in andere formules wordt verwezen, zijn andere cellen geplakt
 #DEEL/0  Een celverwijzing naar een lege cel of een cel die nul als deler heeft.
 #LEEG!  Deze melding ontstaat als er in plaats van een puntkomma een spatie wordt gebruikt
 #GETAL Excel heeft een probleem met een formule , zoals een verkeerd argument in een formule. Ontstaat ook als een getal te klein of te groot is om door Excel te worden weer gegeven. Gebeurt vaak wanneer u een numerieke waarde heeft ingevoerd met een gegevenstype of een getalnotatie die niet wordt ondersteund in de één van de argumenten van de formule. Zo kunt u niet een waarde zoals $ 1,000 invoeren in de valutanotatie omdat dollartekens worden gebruikt voor absolute verwijzingen. Ook worden komma’s gebruikt in de Engelstalige versie van Excel om de argumenten te scheiden(in de Nederlandse versie gebruiken we de ;)